Om oss

Fluetec AB är specialister på rengörings- och brandskyddstjänster för eldstäder, skorstenar och imkanaler från restauranger och storkök och andra ventilationssystem. Vi har en mycket lång och bred erfarenhet inom sotningsbranschen och har jobbat med roterande undertryckssotning sedan 2012, då vi var de första som började med metoden i Norden. Vi har sanerat kilometervis av kanalsystem från restauranger och storkök från fett och sot i alltifrån lokala pizzerior till stora köpcentrum med komplexa kanalsystem och sotat eldstäder och skorstenar i slott och koja. Idag är vi ett team på drygt 20 personer som varje dag anstränger oss för att göra det lilla extra och ge fastighetsägare, boende och näringsidkare ett fullgott eldstads- och imkanalsbrandskydd.

Vi bär alltid ID06 synligt så att du som kund kan identifiera oss och känna dig trygg. Vi har enhetligt märkta kläder som bär samma logga som du ser här på hemsidan och vi färdas i bilar som körs på biodiesel med vår logga på, om vi inte cyklar på våra lastcyklar. Vi utgår från vår arbetslokal på Bällstavägen 201 i Bromma – mitt i Västerort samt från vårt huvudkontor på Storgatan 13 mitt i Solna!

Läs mer här!

Vi är sedan 2020-04-01 utsedda av Storstockholms brandförsvar för att utföra alla förekommande sotningstjänster enligt lagen om skydd mot olyckor i Bromma, Hässelby, Vällingby, Spånga och Kista samt från och med 2021-04-01 i Solna och Sundbyberg. Du kan läsa mer om våra sotningstjänster här samt på Storstockholms brandförsvars hemsida.