Rengöring av spisfläkt

Du som ägt ditt hus eller bott i din lägenhet en längre tid minns kanske att sotaren förr kom och gjorde rent i fläkten i köket. Då gick det per automatik – sotningstjänsterna omfattade även bostadsimkanaler fram tills 2004. Sedan dess är det upp till fastighetsägaren att avgöra när spisfläkten görs rent och vem som ska göra det.

En allmän rekommendation är att man låter göra rent spisfläkten och imkanalen ungefär var sjätte år. Minns du inte när det gjordes senast eller tycker du bara att det är dags nu? Låt oss hjälpa dig! Vi använder en liten ångmaskin som producerar torr, teknisk ånga som både rengör fläkten från fett och dödar bakterier. Ångan letar sin in i fläkten på samma sätt som luften som ventileras ut gör det, så fläkten behöver inte demonteras. Vi använder avjoniserat (destillerat) vatten så ångan, även om den är torr och utan mycket fukt, leder inte ström så det är ingen fara för fläktmotorn. Vid behov byter vi ut anslutningsslangen till imkanalen. Kanalen gör vi rent med roterande undertryckssotning. 

Vårt erbjudande

Pris för

Rengöring av spisfläkt

1 800 kr inkl. moms efter ROT-avdrag

Kontakta oss

Om oss

Fluetec Company Group är en grupp av företag som tillhandahåller fastighetstekniska tjänster. Vår styrka är att våra kompetenser överlappar och kompletterar varandra samtidigt som vi kombinerar småföretagets lokala närhet och snabbhet med det medelstora företagets resurser och långsiktighet.

Vi är primärt verksamma inom Stockholms stad och närliggande kranskommuner. Vårt huvudkontor ligger i Bromma och vi har även lokalkontor i Hägersten och Täby.